FOTO/Shtëpia e “ëndërrave” e arkitektit meksikan. Pamjet do t’ju mahnisin

Nëse ndonjëherë keni dyshuar se arkitektura nuk është profesion krijues, imagjinativ dhe artistik, Javier Senosiain është këtu për t’ju vërtetuar se e keni gabim me kryeveprën e tij.

Një vend kodrinor afër Meksiko City është shtëpia e mrekullueshme që ndërtoi Javier – një shtëpi që për nga forma i ngjan një kikiriku. Ka duna të gjelbërta dhe pemë të bukura që përfshijnë tërë vendin.

Kjo shtëpi përshtatet në mënyrë të përsosur si një shtëpi idilike dhe është pothuajse e padukshme.

Kjo shtëpi organike me 1,873 metra katrorë duket që është shumë para kohës.

Shtëpia është aq përshtatet me mjedisin natyror saqë nëse ecni në kopsht dhe mbi çatinë e shtëpisë pa e kuptuar atë.

Brenda duket si shpellë, në të vërtetë ekziston një dritare e madhe e cila hapet drejt një peizazhi të bukur plot gjelbërim.

Javier Senosiain ka krijuar një shtëpi të përsosur si të hobbit-ëve tek filmi Mbreti i unazës.

A ju mer malli për të jetuar një herë në këtë shtëpi?

Shikoni fotot mëposhtë dhe shijone pamjen